Kako se rešiti vaški sa ovim jednostavnim i bezbednim prirodnim receptom

Kako se rešiti vaški?
Za mnoge roditelje su vaške najgori deo roditeljstva. Ova mala, jeziva stvorenja bez krila obitavaju na ljudskoj kosi i hrane se malim dozama krvi iz kože glave.

Uprkos činjenici da ovo zvuči potpuno mučno, vaške su često problem kod dece predškolskog i školskog uzrasta. Čak iako devojčice češće dobijaju vaške od dečaka, sva deca imaju rizik od dobijanja ovog parazita.

Iako vaške nisu toliko opasne i neće raširiti dijapazon infekcija, ipak ih ne treba zanemarivati jer konstantno češanje može dovesti do poremećaja ili infekcije kože. Ukoliko vam razni skupi tretmani i šamponi ne pružaju rezultate kakve ste očekivali, isprobajte ovaj prirodni recept koji je i zdraviji i efikasniji od kupovnih opcija.

Sastojci:

Vodica za ispiranje usta
Belo sirće
Kapa za tuširanje ili najlon kesa
Nekoliko peškira
Šampon za kosu
Češalj za vaške
Jednostavna uputstva
Natopite kosu vašeg deteta sa vodicom za ispiranje usta toliko da im kosa bude potpuno mokra. Kada njihova kosa postane potpuno natopljena, prikupite kosu i prekrijte je plastičnom kesom ili kapom za tuširanje i ostavite da odstoji sat vremena. Možete koristiti i nekoliko kesa, bitno je samo da deo oko kose bude čvrsto zatvoren kako bi vaške ostale unutra.

Nakon sat vremena oprezno skinite kesu ili kapu. Možda će vas začuditi broj vaški koje pronađete ali to je znak da ovaj metod funkcioniše. Zatim isperite vodicu za usta i natopite kosu deteta belim sirćetom. Opet pričvrstite kesama ili kapom. Ostavite da odstoji još nekih sat vremena i zatim isperite i sirće iz kose koristeći i šampon ovog puta.

Kada završite pranje kose, očešljajte kosu vašeg deteta češljem za vaške. Sirće služi za razlaganje lepka koji pričvršćuje jaja vaški, tako da ih lako možete iščešljati.

Miris vodice za ispiranje usta će ih držati podalje. Vaške naročito ne vole miris peperminta, stoga možete staviti malo vodice pomešane sa običnom vodom u bocu sa raspršnjivačem i poprskati time kosu vašeg deteta pre nego što ode u školu.

Ovaj metod možda zahteva nekoliko sati ali je njegova prednost što nije pretrpan štetnim hemikalijama i mnogo je pristupačniji od svih preparata za eliminisanje vaški na tržištu. Isprobajte ovaj recept i nećete zažaliti.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *